Formule 1

Duimpje Lewis Hamilton was waardering voor Lance Stroll: "In het diepe gegooid"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 juni 2017 14:52 • Print artikel

MONTREAL - Het gemak waar Lewis Hamilton de wedstrijd in Montreal op het Circuit Gilles Villeneuve naar zich toe trok en deze ook won was zichtbaar duidelijk. Het werd nog eens extra duidelijk geïllustreerd op het moment dat de drievoudig wereldkampioen, Williams Martini Racing-coureur Lance Stroll passeerde. Met de duim omhoog passeerde Hamilton de Canadees die keurig aan de kant ging voor de leider in de Grand Prix van Canada.

Formule 1 2017 Mercedes AMG Petronas


Als verklaring voor het gebaar gaf de Brit aan dat hij het niet deed omdat Stroll zo netjes aan de kant ging, maar meer als positieve uiting naar zijn prestatie dat weekeinde. Hij wilde met het gebaar een blijk van erkenning geven voor de indrukwekkende race die leidde tot zijn eerste Formule 1-punten.

"Ik weet dat hij een moeilijk seizoen heeft", zei Hamilton tegen Sky Sports F1. "Hij is in het diepe gegooid. En dat met alle kritiek die je krijgt en andere zaken als je achttien bent. En hij ervaart ze voor de eerste keer in de F1. In één van de meest moeilijke seizoenen. Het zag eruit alsof hij het goed deed en dat wilde ik aangeven."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS