Formule 1

Dr. Wolfgang Ullrich krijgt speciale rol: "Ik moest een zwaar besluit nemen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 februari 2018 14:39 • Print artikel

Voormalig hoofd van Audi Motorsport Dr. Wolfgang Ullrich is benoemd tot speciaal adviseur van de ACO, de organisator van het FIA World Endurance Championship. De Duitser ging eind vorig jaar met pensioen, maar voor hem is een positie in de Franse organisatie gecreŽerd. Daarmee wordt zijn grote schat aan kennis van de sport, marketing en technische ervaring benut.

Pierre Fillion Wolfgang Ullricht FIA WEC Le Mans


De 67-jarige Ullrich leidde Audi naar dertien overwinningen op het Circuit de la Sarthe en meerdere titels in het WEC. Daarnaast behaalde het team vele overwinningen en kampioenschappen. "Nadat ik met mijn vrienden bij de ACO had gesproken, voelt het dat ik de juiste beslissing heb genomen", reageert Ullrich tijdens de bekendmaking in Parijs.

"We werkten jaren samen, erg intensief, en creŽerden het WEC. Ik moest een zwaar besluit nemen en het endurance-racen verlaten. Daar lag mijn echte liefde. Ik ben vereerd om met het ACO-team te gaan werken. Ik breng mijn ervaring mee die ik door de jaren heen verzameld heb. Mijn doel is om het endurance-racen te laten groeien. Voor mij is endurance-racen de belangrijkste motorsporttak."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS