Formule 1

Dietrich Mateschitz geeft toe: "Red Bull wilde zich nooit uit de Formule 1 terugtrekken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 november 2016 20:48

Dietrich Mateschitz heeft ontkend dat Red Bull ooit serieus heeft overwogen zich terug te trekken uit de Formule 1. Een jaar geleden dreigde de eigenaar van het energiedrankje dat de naamgever is van de Formule 1-renstal zijn beide teams (Toro Rosso is ook van de Oostenrijker) uit de sport terug te trekken te midden van Mercedes' dominantie in de strijd om een motorleverancier te vinden voor 2016.



Maar toen hem door de Spaanse sportkrant Marca deze week werd gevraagd of hij nog steeds nadenkt te stoppen met F1, antwoordde Mateschitz van niet. "Eigenlijk heb ik nooit over stoppen nagedacht", zei hij. "Natuurlijk waren er omstandigheden die ertoe zou kunnen hebben geleid dat we die route zouden nemen, bijvoorbeeld als we geen nieuwe krachtbron hadden kunnen vinden."

Maar de 72-jarige Mateschitz is aan het eind van 2016 blij nu bekend is dat Toro Rosso volgend seizoen met een Renault-motor gaat rijden en Red Bull de voornaamste uitdager is van regerend wereldkampioen Mercedes. Red Bull heeft bovendien twee van de beste jonge coureurs onder contract, met inbegrip van Max Verstappen, die wordt vergeleken met Ayrton Senna.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS