Formule 1

De zes grootste vragen aan de vooravond van het F1-seizoen; Max wel en Giedo?

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 maart 2015 12:18

Dit weekend gaat de Formule 1 van start na een winterslaap van vier maanden. Lewis Hamilton gaat zijn titel verdedigen en er hebben zich de nodige transfers van coureurs naar teams plaatsgevonden. Zo is Sebastian Vettel verhuisd van Red Bull naar Ferrari en is Fernando Alonso overgestapt naar McLaren. Daarnaast hebben we eindelijk weer een Nederlander aan de start staan van een Grand Prix en alle ogen zijn op Max Verstappen gericht. De hele wereld is nieuwsgierig hoe de 17-jarige het in de hoogste klasse van de autosport gaat doen. En zien we Giedo van der Garde nog lastminute instappen? Wat zijn nu de belangrijkste vragen voor de aanvang van het nieuwe Formule 1-seizoen?


Herhaalt Mercedes zijn kunstje?
Mercedes toonde tijdens de wintertest al zijn goede vorm en lijkt dit jaar weer het veld te gaan leiden. Lewis Hamilton verdedigt zijn titel en heeft wederom Nico Rosberg aan zijn zijde. Het lijkt er op dat er dit jaar wederom vuurwerk tussen het tweetal gaat plaatsvinden, de Duitser wil zijn teamgenoot immers tot het uiterste pushen.

Herstellen Ferrari en Sebastian Vettel zich van een mager 2014?
Natuurlijk is de viervoudig wereldkampioen na een mager jaar geen slechte autocoureur geworden. De Duitser leek Red Bull te ontvluchten naar Ferrari. Het Italiaanse team had echter ook geen goed jaar. Is de Duitser in staat om de Scuderia naar nieuwe hoogtepunten te leiden zoals zijn illustere landgenoot Michael Schumacher dat deed. Vettel wordt al gewaardeerd door het team en aan zijn werklust ligt het zeker niet.

Gaat Red Bull-coureur Daniel Ricciardo wederom een goed seizoen tegemoet?
Het leidt geen twijfel dat het seizoen 2014 Red Bull gerechtvaardigd heeft om Daniel Ricciardo over te halen van Toro Rosso. Het afgelopen seizoen was de Australiër exceptioneel. Het team uit Milton Keynes ligt echter nog achter op Mercedes, maar moet de strijd aangaan met Williams en Ferrari. Dit jaar wordt van de nummer drie van 2014 verwacht dat hij het team gaat dragen.

Pakt de gok van Fernando Alonso goed uit?
Afgelopen winter stapte de Spanjaard over van Ferrari naar McLaren. Het team uit Woking stapte van de Mercedes-motoren over op Honda. Tijdens de wintertest kwam de Japanse motor nog niet goed uit de verf en het aantal afgelegde ronden bleef flink achter bij de verwachting. Na zijn mysterieuze crash tijdens de wintertest moet de tweevoudig wereldkampioen vanaf de zijlijn toekijken in Melbourne en zien of Honda het lek boven heeft.


Haalt Toro Rosso een meesterwerk uit
Het team uit Faenza komt met de jongste line-up aan de start en Max Verstappen heeft in de Formule 3 indruk gemaakt. De Nederlander is ongelofelijk volwassen voor zijn leeftijd en het lijkt er op dat ook Carlos Sainz Jr. daardoor op het juiste moment op de juiste plek is. De belangrijkste test komt bij de eerste bocht in Melbourne. Wanneer de auto goed genoeg is kunnen deze jonge honden voor een grote verrassing zorgen.

Zien we Giedo van der Garde aan de start?
Giedo van der Garde en Sauber vochten de afgelopen dagen hun geschil uit in de rechtbank. Van der Garde had sinds half 2014 een contract voor seizoen 2015 op zak. Vervolgens tekenden eind 2014 Felipe Nasr en Marcus Ericsson een contract met de Zwitserse renstal. Of we Van der Garde dit weekend in actie zien is de grootste vraag. Hij heeft in ieder geval lef getoond en hopelijk zien we hem in actie op Albert Park.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS