Formule 1

De maat was vol! Agressiever door mind-games Hamilton: "Hij is slim, heel slim"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 februari 2017 08:13

Nico Rosberg zegt dat hij meer agressief moest worden op het circuit om zo beter om te gaan met zijn Mercedes AMG Petronas teamgenoot Lewis Hamilton. Voor het behalen van de wereldtitel in 2016 liep de Brit over de Duitser heen.

Formule 1 2017 Nico Rosberg

Hamilton en Rosberg reden hun hele loopbaan al tegen elkaar, in diverse klassen vanaf de kartsport. Ook bij Mercedes vocht het duo van 2014 tot en met 2016 om de titel. Hamilton versloeg Rosberg in 2014 en in 2015, maar de Duitser vocht terug en eiste vorig jaar zijn eerste wereldtitel op, om vervolgens spectaculair weg te lopen van de sport.

Veel van Rosberg's succes in 2016 is te wijten aan meer focus en bedachtzaamheid. Dit verzekerde Rosberg er van dat de huidige titelhouder geen last had van de psychologische spelletjes van Hamilton. Ook was de Duitser meer autoritair op het circuit in 2016. Hij maakte inhaalmanoeuvres die hij in 2014 en 2015 niet durfde. Tegen de Daily Mail zei Rosberg dat hij wel agressiever moest worden, om Hamilton niet meer over hem heen te laten lopen, zoals de eerdere twee seizoenen. "Je kwaadheid is groter als de persoon die je zo goed kent iets doet wat over het randje gaat," zei Rosberg. "Hamilton is iemand die er erg goed in is om op het randje te gaan zitten zonder eroverheen te gaan, dankzij zijn kennis en kunde in de auto. Hij is slim, heel slim. Ik werd meer agressief want hij is te vaak over me heen gelopen in het verleden."

Rosberg onthulde ook dat hij in 2016 een grote focus had op mind-control en zichzelf had getraind in het omgaan met de stress van het gevecht om het kampioenschap. "Ik lees boeken over filosofie. Je weet dat als je vanmorgen wakker wordt en je je slecht voelt, dat iemand 2000 jaar geleden hetzelfde al had ervaren en er over geschreven had. Je kunt hiervan leren, door je af te vragen waarom je je jaloers of boos voelt of gestrest. En als je het begrijpt, dan kun je het aanpakken en ermee omgaan. Ik besteed iedere ochtend en avond twintig minuten aan mediteren. Ik hou eigenlijk niet van dat woord, het gaat gewoon over de concentratie en het bewustzijn in de praktijk. Ik heb geleerd om mijn geest te ontspannen. Na twintig keer, kalmeert je geest. Als de angst insloop dat ik het kampioenschap zou verliezen, sloot ik de gedachte uit of voerde er een discussie mee. Dan verliest de negatieve gedachte zijn kracht."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS