Formule 1

De Formule 1 wil de sport dichter bij de fans brengen: hotlaps in een supercar met Max Verstappen en co

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 februari 2018 11:39

De Formule 1 heeft het 'Formula 1 Pirelli Hot Laps'-programma aangekondigd, waar gasten die een Grand Prix bezoeken, de kans hebben om door een professioneel coureur rond gereden te worden in een supercar van Aston Martin (Max Verstappen en Daniel Ricciardo) of McLaren. Het eerste evenement wordt gehouden tijdens de Bahrein Grand Prix en wordt door nog negen evenementen opgevolgd.

2018 Formule 1 Bahrein


Pirelli gaat de banden leveren in de Pirelli-garage van de F1-paddock, waar de auto's ook het hele weekend te zien zijn. Aston Martin en McLaren zijn de eerste twee merken die hun deelname hebben bevestigd. Aston Martin gaat rijden met de 4.0 liter twinturbo V8 aangedreven Vantage. Waarin ook Max Verstappen en Daniel Ricciardo achter het stuur kruipen. McLaren geeft de mensen de belevenis van de McLaren 720S waarbij de auto door Lando Norris, Mika Hakkinen of de officiële coureurs Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne gereden kan gaan worden. Gedurende het weekend worden speciale acties en competities gehouden, waarbij toegang tot het Formula 1 Pirelli Hot Laps-programma verkregen kan worden.

"Het Formula 1 Pirelli Hot Laps-programma vertegenwoordigt een nieuwe kans voor de Formule 1 om de fans dichter bij de ervaring op de baan te laten komen", legt commercieel directeur van de Formule 1, Sean Bratches uit. "De ene keer in je leven de ervaring van het meerijden van een snelle ronden met een racecoureur op iconische racebanen in droomauto is echt uniek. Dit demonstreert ook onze mogelijkheden om meer waarden aan partners te leveren zoals Pirelli en de Formule 1-teams."

Ook de Italiaanse bandenfabrikant is trots om naamgever aan het programma te zijn. "Pirelli is trots en blij om de exclusieve partner te zijn van de F1 Hot Laps 2018-programma. De eerste ervaring die speciaal ontworpen is voor de fans om de snelheid en emotie van het op de grenzen van de limiet te rijden na te bootsen, op een echt circuit gedurende elk Grand Prix-weekend", vertelt Mario Isola het hoofd van het Autoracen binnen Pirelli. "Om nu acht jaar in het laatste tijdperk te zitten, toont Pirelli de prestatie en de technologie van haar bekende P Zero straatbandenreeks, op de wereld met sportwagens en supercars. Deze band profiteert natuurlijk van alle kennis die opgedaan is op de racebaan. Pirelli's belangrijkste onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS