Formule 1

De een na de andere Renault ging stuk! Max Verstappen maakte zich toch zorgen: "Ik dacht: oh my god!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 oktober 2017 11:12

Max Verstappen maakte zich toch wel zorgen tijdens de door hem gewonnen Grand Prix van Mexico. De Nederlandse Formule 1-coureur bracht de Red Bull RB13 dus niet geheel onbezorgd naar huis. “Ik zag veel auto’s zich opblazen en opgeven, dus ik maakte me zeker wat zorgen!”

Max Verstappen F1 Mexico

Max Verstappen leek aan kop te cruisen en Red Bull hield alles goed in de gaten. Maar de beelden van de Renaults die stuk gingen in Mexico, zorgden voor wat twijfel. “We zorgden goed voor onze motor en alles leek goed te werken. Toen zag ik zag dat Ricciardo moest opgeven en ik zag een Toro Rosso in brand. Ik dacht ‘Oh mijn god, laat me dit niet overkomen. We zetten de motor wat naar beneden. Ik had een nieuwe motor, misschien dat dat hielp. Maar Daniel had ook een nieuwe", zei de 20-jarige tegen F1i. "Ik had mijn pech aan het begin van het jaar, dus ben ik erg blij dat deze keer mij niets overkwam.”

Verder wilde verstappen het na zijn straf in Austin goed doen. “Na vorige week was ik erop gebrand en gemotiveerd om het goed te doen”, zei de Limburger na de race. “Ik miste de pole, maar ik was vastbesloten om de race te winnen. Ik gaf alles bij de start en bocht 1. Ik had een goede slipstream en was in staat om naast Vettel te komen aan de buitenkant. We raakten elkaar een beetje, maar vanaf toen kon ik mijn eigen race rijden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS