Formule 1

De coureurs bij het Mercedes F1-team moeten presteren, anders...: "Dan weet hij het en is er geen excuus"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 januari 2018 19:11

Mercedes-teambaas Toto Wolff legt de lat in 2018 hoog voor F1-coureur Valtteri Bottas. De Fin moet in staat zijn om komend seizoen het gevecht aan te gaan met teamgenoot Lewis Hamilton en Sebastian Vettel voor de wereldtitel.

Formule 1 2018 Valtteri Bottas


“Dat is wat hij moet doen”, zegt de Oostenrijker tegen ESPN. “Als hij opstaat en Lewis kan uitdagen, dan heeft hij een plek bij de andere grote coureurs in de Formule 1. Als hij dat niet doet, dan weet hij het en is er geen excuus.”

Wolff waarschuwt Bottas dan ook dat hij niet zo’n dip moet gaan krijgen als hij in 2017 had. “Hij herstelde zich aan het einde van het seizoen en hij is een Fin met een sterke mentaliteit van het ‘nooit opgeven”, zegt de teambaas. “Valtteri verbetert zijn zwakheden en gaat door met het werken aan zijn kracht. Ik verwacht dat hij sterk terugkomt met alles wat hij gedurende het seizoen geleerd heeft. Ik twijfel niet dat we een betere Valtteri in 2018 gaan zien. Hij is de eerste die zichzelf wil verbeteren. Hij kent de tekortkomingen die hij gedurende het seizoen had en hij weet waar hij voordelen heeft.”

De Fin kwam afgelopen winter over naar Mercedes, als vervangen van Nico Rosberg die onverwacht met pensioen ging. Wolff en Bottas kennen elkaar van Williams, voordat Wolff de overstap naar Mercedes maakte. De Oostenrijker heeft dan ook het vertrouwen in de vaardigheden van zijn pupil. “Ik ken Valtteri al 10 jaar”, haalt de Mercedes-manager op. “10 jaar geleden kwam hij als kind in de winter mijn kantoor binnen met een kleine trui, geen jas, geen vader bij hem. Hij heeft een supersterke wil, een ijzeren wil en karakter.”

Toch geeft Wolff toe dat het altijd lastig gaat zijn voor Bottas om op te vallen naast een van de beste coureurs van de Formule 1. Toch zegt de Oostenrijker dat er niet van dat soort psychische spelletjes gespeeld gaan worden, zoals deze tussen Hamilton en Rosberg plaatsvonden. “Dat is niet de stijl van Valtteri”, aldus Toto Wolff. “Valtteri wil het op de best mogelijke manier op de baan doen. Wat hij wil is afgemeten worden tegen de viervoudig wereldkampioen. Hij is ongelofelijk eerlijk tegenover zichzelf.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS