Formule 1

De beste dag van dit seizoen voor Stoffel Vandoorne en nieuwe onderdelen in de komende races

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 april 2017 05:21 • Print artikel

Stoffel Vandoorne had een goede dag tijdens de officiële testdagen van de Formule 1 in Bahrein. De Belg reed meer dan 80 ronden en daarmee meer ronden dan in de Grands Prix van Australië, China en Bahrein bij elkaar. Als klap-op-de-vuurpijl zette hij nog eens de vierde tijd van de dag neer. “Het was waarschijnlijk onze beste dag van het seizoen tot nu toe”, reageerde de Belg tegenover NBC Sports.


“Het is de eerste keer dat we een dag hadden zonder grote problemen, waar we eigenlijk door konden gaan met ons programma. Ik denk dat we alles hebben afgerond wat we wilden doen, maar ook veel set-up dingen, die we niet konden doen in Barcelona. Het was een erg productieve dag en ik ben blij dat we in staat waren zoveel ronden te doen. Vooral na de moeilijke dag van gisteren en een lastig weekend. Het zag er niet goed uit, maar ik ben blij. Voor het team is het geen gemakkelijke week na een dubbel weekend en dan naar de test te komen met zoveel problemen. Ze hebben vol-gas gewerkt en ze hebben goed werk geleverd om de auto elke keer weer op de baan te krijgen.” Vandoorne bevestigt daarbij wederom zijn goede gevoel bij het chassis en zegt dat er zelfs nog updates aankomen in de volgende races.

“Vandaag en het hele weekend heb ik me eigenlijk op mijn gemak gevoeld in de auto”, vertelde de McLaren-coureur. “Het chassis gedraagt zich goed en we brengen wat nieuwe onderdelen voor de auto in de komende races. De sleutel is om weekenden te hebben waar alles soepel loopt, waar toe we nog niet in staat waren. Hopelijk kunnen we tonen dat we progressie maken. We moeten hard blijven werken en wachten op het moment dat alles samenvalt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS