Formule 1

De beste afslag naar de Formule 1: "Ik denk dat het mijn beste kans op de Formule 1 is"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 februari 2018 19:22 • Print artikel

Formule E-winnaar Felix Rosenqvist denkt dat de elektrische klasse de beste manier voor hem is om op de Formule 1-grid te belanden. De Zweed had succes in de juniorklassen met onder meer de Formule 3-titel in 2015, maar kwam moeilijk hoger op de ladder. Dat was met name te wijten aan te weinig financiële middelen. Toch wist de coureur een stoeltje te vinden in de FE met Mahindra Racing en won afgelopen zomer in Berlijn zijn eerste ePrix.

Felix Rosenqvist


"Dit is het kampioenschap waar ik wil rijden", zegt Rosenqvist tegen het Engelse Autosport. "Ik denk dat het mijn beste kans op de Formule 1 is, als er een kans is. Dit is waar de beste coureurs buiten de F1 nu zitten. Zolang als je deze kan verslaan, ben je goed genoeg, toch? Dat is waar ik aan denk met mijn carrièrepad. Ik ben nog jong genoeg om in de F1 te komen, dus dat moet ik niet opgeven. Ik vind dit een betere plek dan de DTM, F2 of IndyCar."

Na zijn overwinning in Berlijn won Rosenqvist de Hong Kong ePrix en won beide races in Marrakesh. In de stand staat de Zweed nu achter Techeetah-coureur Jean-Eric Vergne.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS