Formule 1

De baas van Max Verstappen: "Als we kunnen kiezen, dan gaat ons mogelijke vertrek uit de F1 van tafel."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juli 2017 18:26 • Print artikel

SPIELBERG - De Formule 1 zou al in 2020 een nieuwe motorformule kunnen introduceren. Dat ondanks het feit dat de huidige regelgeving voor de controversiële 'power unit'-regels tot eind 2020 loopt. Dat schrijft de Duitse krant Bild. Helmut Marko, een van de bazen van Max Verstappen is voorstander.

Formule 1-motor Grand Prix Oostenrijk


'De FIA, teams en fabrikanten kunnen akkoord gaan met de nieuwe motoren vanaf het seizoen van 2020', schrijft Bild.

Aangenomen wordt dat de nieuwe motor nog steeds een 1,6 liter V6 zal zijn, maar met twee in plaats van één turbo en één enkele KERS om de huidige, complexe en stille hybride-systemen te vervangen.

In het artikel over de mogelijkheid van een vroege introductie van het nieuwe motorenreglement, zei Helmut Marko van Red Bull dat de Oostenrijkse renstal dat ook wilt. "De nieuwe regelgeving moet ook voorschrijven dat een onafhankelijke motor zowel concurrerend als betaalbaar is", aldus Marko. "De afhankelijkheid die we nu hebben is voor ons niet acceptabel."

"Liberty Media doet alles om ervoor te zorgen dat het ook gebeurt, met financiële steun in het begin. Als we alternatieven voor de motoren in de toekomst hebben en we kunnen kiezen met wie we samenwerken, dan gaat ons mogelijke vertrek uit de Formule 1 van tafel."

Met je vrienden de Formule 1 kijken met THE SUB® thuistap. Bekijk hier alle modellen! Voor elke keuken of man cave een stijlvolle SUB!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS