Formule 1

David Coulthard geeft zijn geheimen prijs: "Alle auto's verschillend! Het grootste geheim is..."

Uitgegeven door Jessica Ratering • 2 februari 2018 08:06

Dit weekend zal de Race of Champions plaatsvinden in Saoedi-Arabië. Legendarische namen uit allerlei verschillende autosportklasses zullen het tegen elkaar opnemen in het Koning Fahdstation. David Coulthard, oude rot in het vak, vormt samen met jongeling Lando Norris het team Groot-Brittanië.

David Couthard en Robert Doornbos

De dertienvoudige Grand Prix-winnaar zegt het volgende over de Race of Champions: “Ik verheug mij erop om hier in Saudi-Arabië te zijn voor de Race of Champions. Ik heb het land voor het bezocht in 1997 toen ik nog voor McLaren reed. Ook heb ik een demo gedaan voor Red Bull Racing. Het is fantastisch om te zien hoe het koninkrijk is gegroeid.”

Over de race wil de Schot het volgende kwijt: “Alle auto’s zullen verschillend zijn, dus de uitdaging is om snel aan te passen, want het gevoel van de ene auto naar de volgende kan erg verschillend zijn. Het grootste geheim is consistentie. Tijdens het hele evenement doe je nooit een 100% ronde, want als je over het limit gaat, dan is er een crash.”

De Nederlandse eer wordt hoog gehouden door Rudy van Buren. Rudy komt niet uit voor team Nederland, maar voor het team Sim Racing All Stars. Deze talenten zijn toppers als het gaat om simulatieracen, maar wat kunnen ze van het echte werk?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS