Formule 1

"Dat gevoel behoorde ook bij Senna! En nu, zo lijkt het, behoort dat gevoel ook bij Max Verstappen"

Uitgegeven door Daan Daniels • 12 januari 2017 11:19 • Print artikel

Voor huidige Formule 1-rijders om vergeleken te worden met de legendarische Ayrton Senna, gaat voorbij aan het beschikken over specifieke kwaliteiten. Het betekent dat je hoort tot een exclusief groepje getalenteerde rijders, die met hun handen op het stuur in staat zijn om verder te gaan dan de technische mogelijkheden van hun auto. Op dit moment is Max Verstappen de nieuwe Senna, zo valt te lezen op de site van Racing Pirelli.com.

Max Verstappen Formule 1 Ayrton Senna


Verstappen wiens talent zo duidelijk was dat hij al zijn debuut in de Formule 1 maakte nog voordat hij een rijbewijs had, eindigde het kampioenschap in 2016 met een ongelofelijke prestatie op de natte baan in Brazilië. Tijdens de laatste rondes van een race die hem tot de limiet dreef, met zijn eigen opvallende racelijnen en het inhalen van zijn beroemde tegenstanders, leek Verstappen van een compleet ander niveau dan de rest. Maar zelfs voor die race gaf hij tijdens het seizoen al redenen voor de vergelijking met Senna.

Bijvoorbeeld toen Verstappen Kimi Raikkonen op volle snelheid blokte en het na de race goedkeurde. “Hij verdiende het, hij verpeste mijn race in de eerste bocht.” Dat is het gevoel van buiten de normale regels van gedrag zijn. In staat zijn om zelf te oordelen, niet volgens het reglementenboek. Dat gevoel behoorde ook bij Senna. En nu, zo lijkt het, behoort dat gevoel ook bij Verstappen. Het verenigt hen. Rijden, rijden, rijden. En winnen. En alle anderen: ga alstublieft opzij.Formule 1 met Max Verstappen? Zakelijk opvoeren? Heeft u een eigen bedrijf? Kijk dan eens voor Ziggo Zakelijk inclusief de Formule 1 met Ziggo Sport om dit te boeken op uw zaak? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS