Formule 1

Daniil Kvyat klaar voor de strijd tegen Carlos Sainz: "Ik voel me nu op mijn gemak"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 januari 2017 03:15

Daniil Kvyat voelt dat het Formule 1 seizoen 2017 interessant wordt, mede door zijn strijd tegen teamgenoot Carlos Sainz. De Scuderia Toro Rosso F1-coureur had een moeilijk seizoen in 2016. Twee botsingen met Sebastian Vettel samen met een slechte prestatie tijdens de Grand Prix van Rusland zorgde ervoor dat hij werd gedegradeerd.

Formule 1 Daniil Kvyat Scuderia Toro Rosso


Red Bull Racing besloot hem naar Toro Rosso te verhuizen en Max Verstappen kreeg een promotie naar Red Bull als teamgenoot van Daniel Ricciardo.

Kvyat, die in het seizoen van 2015 als zevende eindigde in het kampioenschap, drie punten voor Ricciardo, lag in 2016 na vier races achter met vijftien punten. Hij had de eerste podiumfinish voor Red Bull in 2016. De Rus vond zijn prestaties gelijk aan die van Ricciardo gedurende de 23 races dat ze teamgenoten waren. "Ik goed werkte samen met Ricciardo. Hij is een topcoureur, ik denk dat ik met hem op dezelfde hoogt zat," zegt de Rus tegen Autosport.com. "Ik was minder constant. Misschien dat ik de auto minder goed kende en minder ervaring had."

De verhuizing naar Toro Rosso had grote impact op Kvyat. Hij had lang nodig om zich te settelen bij het zusterteam als teamgenoot van Carlos Sainz. De resterende zeventien races van het seizoen 2016 werd hij gedeclasseerd door de Spanjaard. Op het einde van het seizoen was het verschil groot. Sainz behaalde 46 punten, Kvyat 4.

Het voordeel lag bij Sainz zegt de jonge Rus, hij kende de auto beter.
Met het vooruitzicht op het seizoen 2017, is Kvyat van mening dat het interessant wordt tegen Sainz te strijden. "Ik was totaal onbekend in die auto, Sainz niet, maar nu ik de auto beter ken en me op mijn gemak voel, zal het interessant worden."

Koopjedeal


De beste dagdeals met grote kortingen! Elke dag nieuwe aanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van vandaag! Kijk HIER eens of er iets voor je bijzit!!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS