Formule 1

Daniel Ricciardo: "Ze weten niet altijd wie Michael Schumacher of Mark Webber zijn"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 1 januari 2017 19:39

De recente groei van de Formule 1 in de Verenigde Staten van Amerika is Red Bull Racing coureur Daniel Ricciardo niet ontgaan. In de afgelopen twee jaar is de sport aanzienlijk gestegen in populariteit. Na afwezigheid van vijf jaar keerde het circus terug met de Grand Prix van Austin, Texas. Het evenement was een succes. Het publiek was in grote getale aanwezig bij de vijf races en de Grand Prix van Amerika in 2016 was het best bezochte evenement van de laatste edities.

F1 Grand Prix van Austin Texas USA


In een gesprek met het blad The Age laat Ricciardo zich positief uit over de groei van de F1 in de VS. Hij vergelijkt het met de opkomst van de sport in zijn geboorteland Australië een decennia geleden. "In vergelijking met Australië en Engeland is de populariteit lager, maar het groeit duidelijk," zei Ricciardo. "De laatste twee jaar zie je het echt, mensen weten nu wat Formule 1 is."

De Amerikaanse interesse in de F1 is mede geholpen door de komst van Haas F1 met als thuisbasis in Kannapolis, Noord Dakota. De vijf races van Alexander Rossi voor het team van Manor droegen ook hun steentje bij. "Het is een beetje als in Australië voor de succesjaren van Mark Webber. De racefans kenden het, ze wisten veel van Webber en andere coureurs af, maar gewoon op straat weten ze niet altijd wie Michael Schumacher of Mark Webber zijn. Ik denk niet dat het in de VS zo groot gaat worden als de NBA of honkbal, maar het is in opkomst en men is zich er meer bewust van. De Amerikanen doen hun ding, je kunt er nog altijd een beetje onder de radar gaan", aldus Ricciardo.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS