Formule 1

Daniel Ricciardo wacht nog met handtekening. "Alleen als ik een belachelijk goed aanbod krijg..."

Uitgegeven door Bart • 17 december 2017 09:18 • Print artikel

Daniel Ricciardo heeft geen haast met zijn toekomst in de Formule 1. De Red Bull-coureur heeft eind 2018 een aflopend contract, maar de Australiër wil de eerste maanden van komend jaar afwachten. "Alleen als ik een belachelijk goed aanbod krijg, teken ik eerder", zegt Ricciardo op F1i.com. "Het gaat me niet om het meeste geld, maar om de beste auto in 2019."

Daniel Ricciardo


Mocht Ricciardo bij Red Bull willen blijven, zal hij zelf de gesprekken met het team opstarten. De andere topteams Ferrari en Mercedes hoeven geen telefoontje te verwachten. "De mensen bij Red Bull ken ik goed, dus met hen kan ik makkelijk in gesprek gaan. Als andere teams geďnteresseerd zijn, zullen ze zelf initiatief moeten tonen. Ik wil niet wanhopig overkomen. Ik ben ook niet zo arrogant dat ik denk dat ik alle mogelijkheden heb, maar ik heb nog voldoende tijd om een beslissing te nemen."

Teambaas Christian Horner snapt de houding van zijn coureur. "Hij weet wat onze sterke punten zijn, maar hij is op een punt in zijn carričre belandt waarin hij alle opties open wil houden. En dat kan ik goed begrijpen. We zullen niet eindig wachten en hebben ook andere opties, maar ik verwacht dat we er met Daniel wel uitkomen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS