Formule 1

Daniel Ricciardo versus Max Verstappen: "Rust een plus voor Daniel, Max leert nog"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 februari 2017 06:33

Voormalig Red Bull F1-coureur Mark Webber denkt dat Daniel Ricciardo de betere is van zijn teamgenoot Max Verstappen en daarmee de jonge Limburger de baas is in het Formule 1-seizoen 2017. De Australiër was beter dan zijn teamgenoot in het afgelopen toen het tweetal samen bij Red Bull Racing reed. Verstappen stapte voor de Spaanse Grand Prix over en won deze prompt bij zijn debuut voor het team uit Milton Keynes. Webber denkt dat de ervaring met een verschil van 109 starts tegenover 40 Grands Prix voor de Limburger het verschil gaat maken met de agressievere nieuwe regels in 2017.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo


“Het gaat dichtbij elkaar zitten, zoals het aan het einde van het jaar was”, vertelde de voormalig Porsche-coureur aan het Engelse Autosport.com. “Ik denk dat Daniel nog meer rust heeft. De ervaring gaat duidelijk erg bruikbaar voor hem worden, vooral in het eerste deel van het kampioenschap. Wanneer je meer regelveranderingen hebt meegemaakt, zoals hij heeft gehad, rijden met verschillende type auto’s, dan is dat een voordeel voor hem."

"Het gaat een goed gevecht worden, maar het deel met betrekking tot de rust is een plus voor Daniel. Hij heeft ook genoeg vuur, maar gaat erom het samen te brengen in het weekend. Max leert nog, wat een ongelooflijk talent.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS