Formule 1

Daniel Ricciardo verlaat Red Bull niet vanwege Max Verstappen: "Er wordt van alles geschreven..."

Uitgegeven door Bart • 23 augustus 2018 17:48

Daniel Ricciardo zegt dat zijn overstap van het F1-team van Red Bull naar Renault niet gestoeld is op de aanwezigheid van Max Verstappen of dat Red Bull de Nederlander voor zou trekken. De Australiër was toe aan een nieuwe omgeving, omdat het rijden in de F1 bij Red Bull te veel een routine was geworden. "Extern wordt er van alles geschreven en gezegd", zei Ricciardo donderdag op de persconferentie in Spa. "De buitenwereld maakt dat verhaal ervan, maar intern speelt dat totaal niet. Ik heb geen problemen met Max."

Daniel Ricciardo


"Binnen Red Bull heb ik nooit zoiets gevoeld", zegt Ricciardo. "Het werd een beetje een routine. Iedere dag in dezelfde omgeving. Ik rij al vijf jaar voor het F1-team van Red Bull en al tien jaar in deze familie. Het hele proces had wel invloed om me, maar ik kan met iedereen binnen Red Bull door één deur."

Ricciardo heeft dan ook genoten van de samenwerking met Verstappen. "De rivaliteit met een teamgenoot is altijd mooi. Twee sterke teamgenoten stuwen elkaar op. Volgend jaar krijg ik ook een sterke teamgenoot met Nico Hulkenberg."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS