Formule 1

Daniel Ricciardo vecht tegen depressies: "Om eerlijk te zijn, het is iets wat nieuw..."

Uitgegeven door Daan Daniels • 9 januari 2017 18:14 • Print artikel

Hij lacht bijna altijd en loopt rond met een glimlach op zijn gezicht, maar dat weerhoudt Daniel Ricciardo er niet van om zich bewust in te zetten voor de kwelling van depressies.

Daniel Ricciardo Red Bull Formule 1

Om meer aandacht te vragen voor het probleem waar velen mee kampen, heeft de Australische Formule 1-coureur zijn steun gegeven aan de hulpgroep ‘The Inner Ninja’, opgezet door een overlevende van een zelfmoordpoging, Stefani Caminiti. Ricciardo hoopt zo ook naast de baan een verschil te maken.

De Red Bull-rijder onthulde dat zijn ogen geopend werden voor mentale gezondheid en zelfmoordpreventie, nadat hij een vriend hielp die vocht tegen een depressie. Ricciardo besloot toen ambassadeur te worden voor de goede zaak.

“Ik heb een aantal vrienden die een moeilijke tijd hebben gehad”, zei Ricciardo tegen de Australische Herald Sun. “Er zijn een aantal mensen die erg dicht bij me staan. Daarom probeer ik mijn kleine deel te doen, om hen te helpen. Om eerlijk te zijn, het is iets wat nieuw voor me is in het geval van het allemaal begrijpen.”

“In de laatste zes maanden heb ik mijn ogen voor deze zaken meer geopend. Het is niet iets waar veel mensen over spreken. Maar het gebeurt en het is een groot probleem voor veel mensen."

Nog maar 1 dag! Heb je al een lot voor de Staatsloterij van 10 januari?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS