Formule 1

Daniel Ricciardo raakte Sebastian Vettel met opzet: "Ik was wat verveeld..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 april 2017 07:02

Daniel Ricciardo voerde tijdens de *Grand Prix van Shanghai een verhit gevecht uit met Sebastian Vettel. De Ferrari F1-coureur passeerde Ricciardo buitenom, maar daarbij raakten de coureurs elkaar wel. Wanneer de Red Bull-coureur wordt gevraagd naar het plan, reageert hij dat het onderdeel van een plan was om de fans ‘wat rook’ te geven. In de eindfase was Ricciardo in gevecht met zijn teamgenoot Max Verstappen om het laatste podiumplekje.

Daniel Ricciardo Red bull Racing F1

“Ik was eerlijk gezegd een beetje verveeld, dus ik dacht laten we een beetje wheelbangen en en het publiek opwinden”, reageerde de Formule 1-coureur lachend na de wedstrijd tegen Fox Sport. “Ik zou liegen als ik zeg dat het niet met opzet was, maar ik wist dat er geen schade van ging komen. Een beetje rook voor de fans.” Volgens de Aussie was de tweede pitstop het kantelpunt in de wedstrijd, waarna hij zijn teamgenoot Max Verstappen probeerde in te halen.

“Die eerste stint was frustrerend”, vertelde de Australische coureur. “Ik probeerde aan te blijven haken, maar ik denk niet dat het een gevecht was, waar een winst uit ging komen. De tweede pitstop stelde ons in staat om een verandering te maken. Het kwam tot leven. We gaven wat voorvleugel, kregen de voorbanden werkend en we gingen veel sneller.”

Ook de kriebels gekregen na de weergaloze race van Max Verstappen. Bezoek dan één van de Formule 1-races in 2017. Bekijk vrijblijvend de informatie:

*Grand Prix van Spanje*

*Grand Prix van Monaco*

*Grand Prix van België*

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS