Formule 1

Daniel Ricciardo: "Noodzaak om een paar mensen op bed te krijgen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 november 2017 06:39 • Print artikel

SAO PAULO - Sommige interviews zijn relevanter dan andere; de uitspraken van Daniel Ricciardo na de tweede vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië zijn misschien wel de vreemdste ooit. De Australiër van Red Bull Racing had op het circuit van Interlagos de beschikking over een gloednieuwe MGU-H nadat hij tijdens de Grand Prix van Mexico een motorprobleem had gehad.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing Grand Prix Brazilië


Gevraagd naar het inrijden van de MGU-H tijdens de eerste vrije training zei hij: "We hebben een aantal nieuwe matrassen gekocht en het is de eerste nacht dat je erop slaapt, dus moet je er met een paar mensen op kruipen - met kussengevechten en alles."

Wat betreft VT2, die hij op P3 beëindigde, zei hij: "We hadden een slaappartij en die was best goed." Gelukkig werd de Aussie kort daarna serieus en legde hij uit hoe zijn dag was verlopen. "Het was een mooie dag, we deden het goed. Vanochtend hebben we niet voluit gereden omdat we met deze motor in Abu Dhabi de finishvlag moeten zien te halen. We proberen de krachtbron dus verantwoord te gebruiken."

"Vanmiddag op de supersoftbanden konden we de motor met een normale setting draaien en het zag er behoorlijk goed uit. De Mercedessen zijn goed met veel brandstof aan boord. We lijken vrij dicht bij hen te zitten met weinig brandstof, maar ze zijn goed met veel brandstof, dus ik denk dat ze morgen meer snelheid zullen hebben. Ten opzichte van Ferrari hadden we een relatief goede dag."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS