Formule 1

Daniel Ricciardo kan zijn borst nat maken, flinke grid-penalty op komst!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juni 2018 04:08

Daniel Ricciardo kan zijn borst nat maken, want de teamgenoot van Max Verstappen kan rekenen op een fikse gridpenalty voor de Grand Prix van Canada, nadat Red Bull bevestigde dat zij de MGU-K zullen moeten vervangen.

Daniel Ricciardo

Riccardo won de GP van Monaco, maar kreeg al in de 18e ronde te maken met verlies van vermogen met de Renault-krachtbron. Vanwege de aard van het Monte Carlo circuit, was hij in staat om zich de Ferrari van Vettel en Mercedes van Hamilton achter zich te houden.

"Hij zal zeker een aantal sancties in Montreal krijgen, maar hoeveel weten we op dit moment gewoon niet", vertelde hoofdontwerper Adrian Newey tegen Reuters tijdens een evenement van de Motorsport Hall of Fame awards.

“Eén van de zaken is of de batterij ook beschadigd is in Monaco. Tot we meer horen van Renault, weten we niet met wat voor straf we te maken hebben. De MGU-K betekent zeker een penalty.”

De technische voorschriften van 2018 schrijven het gebruik van drie krachtbronnen per seizoen voor, maar slechts twee MGU-K's.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS