Formule 1

Daniel Ricciardo kan er wel om lachen: "Ik heb de slechtste motor en ben nog steeds sneller dan Max"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 oktober 2017 08:16

AUSTIN - Hoewel Daniel Ricciardo dit jaar vaak wordt verslagen door zijn teamgenoot Max Verstappen, klopte de Australiër van Red Bull Racing de Nederlander gisteren tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij deed dat nota bene met de oude motor. Verstappen had de nieuwe motor in de RB13 liggen.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing Grand Prix Verenigde Staten


Ricciardo was verbaasd toen hij hoorde dat alleen Verstappen met de nieuwe motor zou rijden. Maar achteraf deed het hem weinig. "Ik heb de slechtste motor en ben nog steeds sneller dan Max", zei hij met een lach.

Verstappen constateerde een lichte verbetering in de auto, maar noemde die 'niet dramatisch' in een gesprek met Auto Motor und Sport. "Het team weet het nog niet of de motor wel zo goed is. Aan de data zien we niets."

Het is overigens nog niet zeker of Ricciardo volgende week tijdens de Grand Prix van Mexico ook met een nieuwe motor gaat rijden. Volgens Auto Motor und Sport probeert het team de Australiër door het seizoen te loodsen met de huidige krachtbron. Ricciardo denkt niet dat dit gaat lukken. "Een gridstraf is aannemelijker dan geen", zei hij.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS