Formule 1

Daniel Ricciardo hoopt op: "Elk soort van onzekerheid of veranderende condities"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 oktober 2017 14:38 • Print artikel

SUZUKA - Daniel Ricciardo hoopt dat de regels ten aanzien van de toekenning van de regenbanden in de Formule 1 volgend jaar gaan wijzigen. De reactie van de Red Bull-coureur is gekomen nadat een groot deel van de teams geen lange runs deed in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan. De reden hiervoor was om banden te sparen voor de kwalificatie en race.

Formule 1 2017 Daniel Ricciardo


Door de regen op vrijdag zetten slechts vijf coureurs een tijd neer in de tweede sessie. Ricciardo en zijn teamgenoot Max Verstappen kwamen zelfs niet de baan op. De Australiër legde na de sessie uit dat hiertoe was besloten om nieuwe banden te behouden voor de kwalificatie en een mogelijk natte race. Toen de sessie tot een natte werd verklaard, kregen de teams een set extra intermediates. De coureurs beschikken echter maar over drie paar regenbanden voor een raceweekend. Daarom besloten de teams weinig tot niet te rijden om deze te sparen voor de race.

“Ik denk dat ze de regels hieromtrent volgend jaar gaan proberen te veranderen”, zegt de Red Bull-coureur tegen Crash.net. “Ze geven een extra set inters voor de vrijdag, maar geen extreme wets. Als we de extreme regenband moeten gebruiken, moeten we ze bewaren voor wanneer het telt. Ik denk dat het goed was dat sommige jongens wat reden. Om ons allemaal te laten rijden, moeten we een set extreme wets krijgen voor de vrijdag.” Ondertussen hoopt Ricciardo dat het dit weekend meer regent, omdat men dan meer kans maakt tegen Ferrari en Mercedes in de race.

“Ik denk dat we nog meer te winnen hebben”, zegt Ricciardo. “Iedereen verwacht dat Ferrari en Mercedes altijd van voren zitten. We kunnen daar op momenten zitten, dus elk soort van onzekerheid of veranderende condities kunnen ons wat meer mogelijkheden geven.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS