Formule 1

Daniel Ricciardo heeft goede, maar zeker ook slechte herinneringen aan Singapore: "Fysiek was het zo zwaar"

Uitgegeven door Bart • 8 september 2018 13:47

Daniel Ricciardo eindigde de laatste drie jaar als tweede tijdens de Grand Prix van Singapore, maar het heeft even geduurd voordat de Australiër met plezier naar Marina Bay afreisde. Het stratencircuit gecombineerd met de hoge temperatuur is iets waar de teamgenoot van Max Verstappen enorm aan heeft moeten wennen. "De eerste keer in 2011 was één van de ergste races uit mijn carrière", zegt Ricciardo op F1i.com. "Fysiek was het zo zwaar. Ik had echt onderschat hoe zwaar het zou zijn."

Daniel Ricciardo


"Ik heb mezelf direct de belofte gedaan om de races in Singapore beter voorbereid in te gaan", vertelt Ricciardo. "Nu zie ik het als mooie uitdaging, net als het rijden in de hitte. Op een rare manier is pijn over de jaren heen plezier geworden. Een nachtrace heeft iets romantisch. Ik ben drie keer tweede geworden, dus nu is het tijd om hem een keer te winnen."

Ricciardo won dit jaar op het stratencircuit van Monaco en dat was ook direct zijn laatste podiumplaats. Een nieuw succes kan hij dan ook goed gebruiken. "Ik hou van stratencircuits en het rijden op het randje. Dicht bij de muur. Daar kan ik geen genoeg van krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS