Formule 1

Daniel Ricciardo geeft advies: 'Waarom Max Verstappen cool kan blijven'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 september 2017 10:24 • Print artikel

Terwijl Daniel Ricciardo vorig jaar veel pech had, is het dit seizoen steeds zijn teamgenoot Max Verstappen die met problemen te maken heeft bij Red Bull Racing. De Australiër geeft zijn jonge collega Red Bull advies.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing


Max Verstappen ervaart een moeilijk seizoen: het 19-jarige Red Bull supertalent van zes van de dertien races waarin hij na een technisch defect uitviel, en in Monza was hij ook geërgerd door een botsing met Felipe Massa die zijn race ruïneerde. "Hij racet goed", zegt Ricciardo. "Het is niet zo dat hij slecht rijdt, hij heeft betrouwbaarheidsproblemen. Hij moet dit in een bredere context zien en op lange termijn denken."

"Hij is één van de jongste coureurs in deze sport, uiteraard getalenteerd en veel mensen denken dat hij grote dingen gaat doen in zijn carrière." Ricciardo is al 28 jaar oud, Verstappen heeft veel meer tijd nog. "Als hij wil, kan hij nog vijftien jaar vooruit in deze sport", zegt de Red Bull-coureur. "Alle pech zal allemaal verdwijnen als hij zich niet op vandaag, maar op morgen richt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS