Formule 1

Daniel Ricciardo erft gunstige plek: 'We zullen veel sterker zijn in race trim'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2017 17:12 • Print artikel

SUZUKA - Max Verstappen en Daniel Ricciardo hebben er vertrouwen in dat hun unieke afgestelde auto's tijdens de Grand Prix van Japan van zondag veel competitiever zullen zijn dan ze tijdens de kwalificatie hebben laten zien.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Japan


Red Bull besloot om de strategieën voor zijn twee coureurs te splitsen voorafgaand aan de sessie van zaterdagmiddag, de downforce van de RB13 van Ricciardo werd getrimd, maar Verstappens race-winnende auto werd juist met meer vleugel afgesteld.

Ricciardo was de snelste van de twee in de kwalificatie, Hij eindigde op P4, één plaats hoger dan zijn teamgenoot. De Australiër vond dat hij het maximale uit de kwalificatie had gehaald, maar denkt dat hij niettemin de snelheid heeft om de voorste mannen te kunnen uitdagen. "Ik ben de finish gepasseerd en schudde niet met mijn hoofd - op dat moment wist ik niet op wat voor positie ik me bevond, maar het voelde alsof ik er het maximale uit had gehaald" zei Ricciardo. "Ik ben blij dat ik de derde plaats erf van Bottas vanwege diens gridstraf. Hopelijk geeft de schone kant van de baan me net dat beetje extra waarnaar ik op zoek ben en dan kan ik me meten met de twee vooraan aan het begin van de race."

"Ik denk dat het begin veel zal bepalen. Het is vrij lastig om hier in te halen. Ik heb mijn auto een beetje meer afgesteld voor de race. Ik heb er wat downforce af laten halen, dus op de rechte stukken heb ik een betere kans om aan te vallen of te verdedigen. Hopelijk is dat een beter wedstrijdpakket voor morgen."

Verstappen zei dat zijn eigen kwalificatie' beter had kunnen zijn', maar bleef hoopvol dat zijn set-up superieur zal blijken in de race. "Of het de juiste set-up is, weet ik niet zeker", zei hij. "Misschien moet ik nu toegeven dat het dat niet is, maar misschien is het dat morgen wel. Het is een beetje moeilijk te zeggen, maar over het algemeen was ik na mijn eerste run in Q3 absoluut niet gelukkig, dus ik was achteraf blij dat mijn tweede run behoorlijk was. We kunnen van hieruit werken. Morgen zal het een beetje warmer worden, iets meer bandenslijtage, dus we zullen zien."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS