Formule 1

Daniel Ricciardo en Red Bull veranderen mechanische dingen: "We hebben wat ontdekt"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 april 2017 18:35 • Print artikel

De eerste dag van de In-Season test van de Formule 1 in Bahrein zit er op. Terwijl Max Verstappen niet in actie hoefde te komen voor zijn werkgever, zat Red Bull Racing coureur Daniel Ricciardo achter het stuur van de RB13 daags na de Formula One Grand Prix op het Bahrain International Circuit waar hij als vijfde over de finishlijn kwam. Het team uit Milton Keynes wil de vooruitgang die ze geboekt hebben in de eerste drie races van het seizoen graag voortzetten.

Formule 1 2017 Daniel Ricciardo

Red Bull beleefde een succesvolle ochtendsessie, maar in de middagsessie liepen de zaken anders en het team zag zich gedwongen Ricciardo binnen te laten komen vanwege een probleem met de Renault krachtbron. De sessie voor de 'Bull's' was daarmee over voor vandaag.

"Het was een goede sessie voor de aerodynamica afdeling", zei Ricciardo over de ochtendsessie. "We hebben een berg data verzameld in het eerste uur, daarmee verliep alles volgens plan. Dat is belangrijk voor de jongens, voor de coureur is dat niet zo spannend, je slentert wat rond eigenlijk. Daarna maakten we wat rondjes op de softe band en hebben een aantal mechanische dingen veranderd, dat was interessant. Daarna hebben we wat rondjes op de supersoft gereden, daar hebben we wat dingen ontdekt. Je probeert wat grotere stappen met de afstelling dan dat je doet tijdens een raceweekend. Het was interessant om te zien wat de resultaten van die veranderingen waren. We hadden ook nog wat lange runs gepland voor de middag. Helaas ging dat niet door vanwege problemen met de motor".

Morgen begint de tweede dag van het In-Season testing op het Sakhir Circuit en het is tevens de laatste dag. De eerstvolgende Grand Prix is die van Rusland en staat voor eind April op de kalender in Sochi.

Vergeet hem niet: de Koningsdagtrekking van de Staatsloterij

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS