Formule 1

Daniel Ricciardo en Max Verstappen: "Met dit soort fratsen hoeven we niet op andere circuits aan te komen"

Uitgegeven door John ter Meer • 2 juli 2017 18:09

Max Verstappen’s teamgenoot Daniel Ricciardo kijkt altijd erg uit naar de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring A1 Ring in Spielberg. “Hier genieten we van de Red Bull gastvrijheid in optima forma. Hier voelt het echt als familie. We doen hier ook echt maffe dingen, zoals de Lederhosen-race en laatst nog, met Max, die caravanrace. Ik denk niet dat we met dit soort fratsen op andere circuits hoeven aan te komen.”

null


Maar alle gekheid op een stokje; er moet volgend weekend ook serieus gas gegeven worden, weet ook Ricciardo. “Je hebt hier vermogen nodig op de rechte stukken dus het is zaak zo goed mogelijk door het bochtige gedeelte heen te komen. Iets dat onze auto natuurlijk goed ligt. Daar leg je de basis voor een goede exit naar de lange, rechte stukken. Het is altijd zoeken naar het juiste compromis. Vanaf het middenstuk van het circuit tot het einde, waar enkele snelle bochten zitten, wil je meer downforce, maar dat betekent snelheidsverlies op de rechte stukken. De uitdaging is dus het vinden van de juiste balans.”

Daniel Ricciardo vindt het een fijn circuit om te racen, zegt hij. “Maar het had van mij iets langer mogen zijn, met iets meer bochten. Want de bochten op dit circuit zijn echt geweldig. Daar kun je er niet genoeg van hebben.” Hopelijk houden de Oostenrijkse schnitzels niet gelijke tred met de meligheid van Ricciardo getuige zijn lofzang over dit beroemdste stukje Oostenrijks vlees: “Ik hou van schnitzels, oh ja (…), lekker met verse citroen en cranberry jam. Dat is zo geweldig.” Op naar de slager dan maar!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS