Formule 1

Daar komen de Russen! Druk raceprogramma voor Vitaly Petrov

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 maart 2018 21:11 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Vitaly Petrov gaat dit jaar met SMP Racing deelnemen aan de Blancpain GT Series Endurance Cup. De coureur neemt naast zijn activiteiten in de LMP1 van het FIA World Endurance Championship plaats in de Mercedes-AMG GT3.

null

De auto waarin de Rus gaat rijden wordt ingezet door French Auto Sport Promotion (ASP), waarbij de coureur een duo gaat vormen met Denis Bulatov. De 19-jarige coureur stapt over naar de GT's, nadat hij vorig jaar het Russische Toerwagen Kampioenschap won. De derde coureur van het team is vaste ASP-rijder Michael Meadows.

"Om een coureur als hem te hebben is erg goed," zei ASP-teambaas Jerome Policand. Naast de Mercedes gaat het Franse team samen met AF Corse ook nog een 488 GT3 inzetten. Mikhail Aleshin gaat naast zijn LMP1-activiteiten ook in de Blancpain GT Series rijden. Hij neemt de plaats in van Viktor Shaytar, naast de fabriekscoureurs Davide Rigon en Miguel Molina. In de pro-klasse van het kampioenschap gaat de tweede Mercedes van het team rijden.

Fabriekscoureurs Raffael Marciello, gaat rijden met de vaste rijder Tristan Vautier. De naar de DTM teruggekeerde Daniel Jucadella komt tijdens drie races in actie, die niet samenvallen met het Duitse kampioenschap. Marciello gaat ook de Sprint Cup rijden, hier komt hij samen met Meadows in actie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS