Formule 1

Cyril Abiteboul wil vorderingen: "Het is een uitdaging. We zien dat er een substantieel gat is"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 juni 2017 10:45 • Print artikel

Het team van Renault Sport heeft het doel gezet op de vijfde plaats in de strijd bij de constructeurs. Nog voor de zomerstop die aanvangt na de Grand Prix van Hongarije op 30 juli wil het team in plaats van P7 een stapje hoger in het sterke middenveld. Renault staat in het klassement drie punten voor Haas F1, en het moet Williams Martini Racing voor zich dulden met 22 punten en Scuderia Toro Rosso op de vijfde plaats met 29 punten.

Formule 1 2017 renault Sport One


Alle 18 punten van het team uit Enstone zijn afkomstig van Nico Hulkenberg. Het team vertrouwt erg veel op de prestaties van de Duitser wat soms voor problemen kan zorgen in de jacht op punten. "Op het moment vertrouwt het team veel op Hulkenberg", zei teambaas Cyril Abiteboul tegen Autosport.com "Het is bijna oneerlijk. Als Nico uitvalt, inclusief door oorzaken waar hij niets aan kan doen zoals in Monaco met een kapotte versnellingsbak, dan worstelen we om in de punten te eindigen. Het is een uitdaging. We zien dat er een substantieel gat is tussen Hulkenberg en Jolyon Palmer in de kwalificatie, en tijdens de race. We discussiëren op regelmatige basis met Palmer om te kijken hoe we kunnen verbeteren.

Abiteboul geeft wel aan dat Palmer in de eerste races pech heeft gehad waarbij hij waardevolle baantijd verloor in de Renault RS17.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS