Formule 1

Cyril Abiteboul weet waar het schort: "We zouden ons hoger op de grid hebben moeten kwalificeren"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2018 13:52 • Print artikel

Cyril Abiteboul, algemeen directeur van Renault, zegt dat het Formule 1-team moet werken aan zijn racesnelheid met de R.S.18. Coureur Nico Hülkenberg evenaarde het beste resultaat van Renault sinds zijn terugkeer als fabrieksteam in de Formule 1 met de zesde plaats, maar hij kon geen gelijke tred houden met Pierre Gasly van Toro Rosso en Kevin Magnussen van Haas.

Renault RS18


Zijn teamgenoot Carlos Sainz Jr. verloor een paar plaatsen tijdens de start en werd in de slotfase van de race ingehaald door Esteban Ocon. Daardoor belandde hij buiten de punten. "Het was een actievolle race waarin we niettemin een fijn resultaat behaalden met Nico op een baan die voor ons moeilijk is", zei Abiteboul.

"Carlos' slechte start benadeelde zijn race, waarmee hij eens te meer bewees dat elk detail telt. "Carlos eindigde net buiten de punten, dat is teleurstellend, maar hij deed het beste wat hij kon met brandstof-management waardoor het voor hem heel ingewikkeld werd om nog verder naar voren te komen."

"We hadden een goed kwalificatietempo en met het prestatieniveau van de auto zouden we ons hoger op de grid hebben moeten kunnen kwalificeren en dus ook gemakkelijkere races moeten kunnen hebben. De zesde plaats voor Nico houdt ons op een goede plaats in het constructeurskampioenschap met een puntentotaal dat in lijn is met onze doelstellingen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS