Formule 1

Cyril Abiteboul: "Praten over het plan van volgend jaar en ook het concept van de 2019-auto"

Uitgegeven door Johann Petermann • 2 mei 2018 15:11

Renault teambaas Cyril Abiteboul heeft laten weten dat ze van plan zijn om het volgende seizoen ‘voorbereid te zijn op het ergste’, namelijk als Carlos Sainz Jr. het team zou verlaten. Sainz is momenteel uitgeleend aan Renault door Red Bull en de Spanjaard zou mogelijk de vervanger worden van Ricciardo als laatstgenoemde mocht te besluiten om het team te verlaten voor Mercedes of Ferrari. Abiteboul onthulde dat Renault naar andere opties kijkt als dat specifieke scenario zich voordoet.

Cyril Abiteboul

“We moeten plannen maken en voorbereid zijn op het ergste, zoals altijd,” vertelde Abiteboul aan Reuters. “Het ergste voor ons zou zijn dat we met Carlos willen aanblijven maar dat het niet mogelijk is. Het kan gebeuren, laten we eerlijk zijn, dus we moeten erop plannen. Het best mogelijke scenario is dat Sainz zijn verblijf verlengt en teamgenoot van Hulkenberg blijft. De Spanjaard heeft al gesprekken gevoerd over de auto van volgend jaar. We zijn al echt begonnen aan de auto van volgend jaar dus,” voegt Abiteboul toe. “We hadden deze week een ontmoeting met hem om te praten over het plan van volgend jaar, de doelstellingen en ook het concept van de 2019 auto. Het is een duidelijk teken dat we denken dat hij mogelijk bij ons blijft.”

Sainz is tot dusver in alle 4 de kwalificaties en in de eerste 3 races verslagen door zijn teamgenoot Hulkenberg maar Abiteboul liet zich niet verleiden om iets te zeggen over de dominantie van de Duitser en zei dat de meest belangrijke prioriteit was om een competitieve line-up te bouwen voor Renault in 2019. “Het zou volkomen ongepast zijn om zo vroeg te oordelen. Het zegt wel iets over de kwaliteit van zijn teamgenoot die geweldig is, dat is alleen maar positief. Voor de rest zullen we het wel zien, we hebben een beetje tijd met Carlos maar dat gezegd hebbende zullen we als het met hem niet lukt niet bij de pakken neerzitten en direct nadenken over een alternatief. Het is mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we volgend jaar een competitieve line-up hebben en dit vervolgens aan het bestuur van Renault te presenteren in de komende weken en maanden. Dat ga ik dan ook doen,” besluit de Fransman.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS