Formule 1

Cyril Abiteboul houdt nog een slag om de arm, maar ziet McLaren als de benchmark: "Accepteren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 januari 2018 20:09 • Print artikel

Renault F1-manager Cyril Abiteboul houdt nog een slag om de arm voor het jaar 2018. Volgens de Fransman wordt dit seizoen het derde en laatste jaar van de constructiefase, voordat men weer op het niveau zit om races te winnen. De manager benadrukt dat zijn team in een meerjarig proces zit om terug te keren naar de top van het kampioenschap.

Nico Hulkenberg


"2017 was een jaar van progressie en 2018 moet hetzelfde zijn. Weer een jaar van progressie en nog een jaar van constructie", zegt Abiteboul tegen F1i. "Aan het einde van het jaar willen we kunnen zeggen dat de constructiefase over is. Het was een driejarige fase van 2016 tot en met 2018 en de volgende fase is het aanvallen van de topteams. We moeten accepteren dat we niet overal perfect kunnen zijn en dat zaken tijd in beslag nemen, maar tegelijkertijd moeten we tonen dat we op de juiste weg zijn."

Als een motorenleverancier van twee topteams, Red Bull Racing en McLaren, heeft Renault een goede aanwezigheid in de F1. De Renault-manager denkt dat het nieuwe partnerschap met McLaren gezien kan worden als een benchmark voor haar inspanningen.

"Het is een grote verantwoordelijkheid, maar ook een grote kans als we vergeleken worden met McLaren", aldus de Fransman. "Maar het is een kans om onze auto en coureurs te meten met McLaren en de progressie van onze organisatie te beoordelen. Eigenlijk is het werken met de besten ook een kans."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS