Formule 1

Coureurs kunnen via de Formule E en de Supercars naar de Formule 1

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 juni 2016 08:56 • Print artikel

The FIA heeft het systeem van de superlicenties aangepast, waarmee een coureur de Formule 1-licentie kan verdienen. De coureurs uit de Formule E en het Australische Supercars (voorheen: V8 Supercars) kunnen nu punten scoren voor deze licentie. De Formule E komt daarmee op hetzelfde niveau qua gradatie als de IndyCar, FIA World Endurance Championship LMP1 en het Europees Formule 3 kampioenschap.

Formule 1

De top acht van het Supercars-kampioenschap krijgt acht punten en de winnaar dertien punten. Daarnaast krijgen de coureurs punten voor Ďclean racingí. In kampioenschappen worden strafpunten ingevoerd voor incidenten. Een coureur die zonder incidenten het seizoen afsluit krijgt twee extra punten.

Een andere aanpassing is dat er nieuwe criteria zijn voor kampioenschappen die in aanmerking komen voor het toekennen van superlicentie punten aan coureurs. Ze moeten tenminste vijf raceweekenden hebben en tenminste op drie banen rijden met een minimum aantal van tien bolides per ronde. Het minimale aantal punten voor een F1-licentie blijft op veertig punten staan.

Heb je al een staatslot voor de trekking van 1 juli: informatie over meespelen met de StaatsloterijMEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS