Formule 1

Cosworth wil met Aston Martin aan een nieuwe Formule 1-motor werken: "Werken nauw met Red Bull"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 januari 2018 08:09 • Print artikel

Cosworth wil graag samen gaan werken met Aston Martin voor een nieuwe Formule 1-motor voor 2021. Inmiddels hebben de twee partijen al gesprekken gevoerd over een eventuele samenwerking. Het Britse automerk heeft al eerder aangegeven terug te willen keren naar de hoogste klasse wanneer de kosten aanzienlijk gereduceerd worden.

Formule 1


Red Bull heeft al aangegeven dat men openstaat voor motoren van haar titelsponsor wanneer een dergelijke motor daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Het hoofd van de aandrijvingen van Cosworth Bruce Wood zegt nu dat hij graag daarin één van de partners wordt.

"We willen graag meewerken aan dat partnerschap", zo zegt Woods tegen het Engelse Autosport. "We hebben vele jaren veel werk met Aston Martin gedaan, we werken nauw met Red Bull en het team van de Valkyrie, dus er zit een zekere logica in. Ze hebben ook niet de aspiratie om het zelf te ontwerpen, dus past het op een natuurlijk wijze. Aston en Red Bull hebben een sterke relatie, dus er is zeker een wens om iets samen te doen."

Volgens Wood is het vrijwel zeker dat Cosworth niet als onafhankelijke leverancier terugkeert in de Formule. Het bedrijf wil daarin juist werken met andere partijen zoals Aston en Ilmor. "Het is duidelijk dat Cosworth volledig onafhankelijk is en we moeten als eerste doel winst maken", aldus Wood. "Het is niet zoals toen we eigendom van Ford waren om Jaguar op de F1-grid te zetten. Alles moet winst maken en het is zeker makkelijker om die kosten met anderen te delen. Als bedrijf zijn we gegroeid om op vele aspecten de competitie met anderen aan te gaan."

Mochten de nieuwe regels voor 2021 duidelijk zijn, dan denkt Woods dat een onafhankelijke motor er niet voor 2022 gaat zijn. "We moeten veel additioneel personeel binnenhalen en er moet een betere infrastructuur zijn. Dat is al een jaar werk, dus de realiteit is dat 2021 pas 2022 kan worden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS