Formule 1

Concurrentie schrikt van snelheid Mercedes: 'Indrukwekkend'

Uitgegeven door Jeroen Scholte • 1 maart 2015 14:04

Tijdens de wintertests liet Mercedes lange tijd hun ware aard niet zien, totdat Nico Rosberg vrijdag ineens een setje softs onderbond en het gas intrapte. Zaterdag deed Lewis Hamilton dat nog eens dunnetjes over. Met ogenschijnlijk veel gemak reden ze naar de top van de timetables. En dat gaf de concurrentie te denken.


“Iedereen wist dat ze snel zouden zijn,” zegt de Finse Williams-rijder Valtteri Bottas dan ook. “Maar ze zijn heel snel. Dat is zoals het is.” Bottas' collega van McLaren, Jenson Button, noemde de snelle tijden van Mercedes ‘ongelofelijk’.

Toch heeft het Duitse kampioenenteam eerder tijdens de tests geen verstoppertje gespeeld, zo meent teambaas Toto Wolff. “We hebben het programma gedraaid zoals we het gepland hadden,” zegt hij. “Anderen hebben het misschien op een andere manier gedaan. Wel hadden we ingeschat dat we nog een voorsprong zouden moeten hebben.”

En wat voor één. Rosberg reed vrijdag een tijd die 1,2 seconde sneller was dan die van Valtteri Bottas, de tweede man van de dag. Ferrariman Sebastian Vettel noemde Rosberg’s ronde dan ook ‘indrukwekkend’. Het lijkt er dus op dat Mercedes in Australie verder zal gaan waar ze drie maanden geleden in Abu Dhabi gebleven waren. “Iets anders zou een enorme verrassing zijn,” meent Vettel. “Wat er achter Mercedes gaat gebeuren is echter minder duidelijk.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS