Formule 1

Concurrentie op de hoede: "Sluit ze nooit uit, Ferrari is een icoon in de autosport"

Uitgegeven door Mark Heus • 6 januari 2015 17:13

Ferrari heeft een zwaar Formule 1-seizoen achter de rug. Het Italiaanse F1-team kreeg het niet voor elkaar om een race te winnen. Met maar twee podiumfinishes werd de vierde plaats behaald in het constructeurskampioenschap. De slechte uitslagen van het team resulteerde in wijzigingen op technisch gebied. Zo kiest Ferrari weer voor een pullrod voorwielophanging. Tevens zijn er veel ontslagen en wijzigingen in de crew. De grootste daarvan is het vertrek van Fernando Alonso en het binnenhalen van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. De Duitser is volgens Toto Wolff één van de veranderingen die Ferrari kan helpen om weer voor de overwinningen te gaan.


“Sebastian brengt vier wereldkampioenschappen, enthousiasme en ervaring mee”, aldus Wolff tegen Gazzetta dello Sport. “Het zal erg stimulerend werken voor het team van Ferrari. Sluit ze nooit uit, Ferrari is een icoon in de autosport en het is erg belangrijk voor ze om in staat te om zo snel mogelijk weer te winnen. Ik ben er van overtuigd dat ze weer competitief worden en misschien al vroeg in het seizoen 2015.”

En Alonso, die dit komende seizoen gaat rijden voor Mclaren-Honda, is volgens de Mercedes Motorsport-chef altijd “gevaarlijk” omdat: “Als hij een auto krijgt die zich als zesde kan eindigen, kan hij hem naar de derde plaats brengen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS