Formule 1

Coach van Fernando Alonso is tevreden over progressie: "Dus stel je hem bloot aan..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 mei 2017 17:40 • Print artikel

INDIANAPOLIS - Gil de Ferran is de winnaar van de Indy 500 van 2003, maar ook de coach van Fernando Alonso. De voormalig coureur zegt dat de komende dagen de voorbereiding op de race enorm gaat toenemen. Zo heeft de Spanjaard aankomende zaterdag en zondag de kwalificatie al op het programma staan.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


“Het is tot nu toe een fantastische ervaring, maar het gaat in de komende dagen enorm toenemen”, zegt De Ferran tegen het Engelse Autosport. “De weersverwachting voor de komende dagen is niet bijzonder goed, dus vandaag is een belangrijke dag. Dit soort races confronteert je altijd weer met allerlei nieuwe uitdagingen. Er komt zoveel op je af en je kunt denken dat je alle tijd hebt, maar opeens besef je dat dat niet meer het geval is. Wanneer je denkt alles onder controle te hebben, denk je ineens: mijn god, ik heb het niet zo onder controle als ik dacht.”

Hoewel de Braziliaan onder de indruk is van de leercurve van Alonso, wil de voormalig coureur niet zeggen waar de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 zich bevindt in de leercurve. “De snelheid is er zeker”, zegt De Ferran, “maar ik beoordeel niet op of we het slechter of beter doen dan verwacht. Ik denk alleen: ‘Dit is op het moment het probleem, laten we het oplossen’. Je moet je richten op het klaren van de klus en elke individuele uitdaging aangaan zoals die komt. Natuurlijk heb je een plan, maar soms heb je onverwachte dingen en moet je je aanpassen en gefocust blijven.” Toch zegt de voormalig Indy 500-winnaar dat zijn pupil een snelle leerling is. De nadruk blijft echter liggen op het rijden in de drukte.

“Hij is een enorm geďnteresseerde jongen, die alles wil begrijpen van wat er nodig is om het hier goed te doen, en hij leert snel. Fernando voelt zaken goed aan en heeft een snelle gedachtegang. Dus stel je hem bloot aan een nieuwe situatie, dan kan hij daar snel mee omgaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS