Formule 1

Clean rondjes rijden is niet de snelste manier in China: "Elke ronde aanvallen is de sleutel tot goede prestaties in China"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2018 08:20 • Print artikel

Esteban Ocon zegt dat hij komend weekeinde in China in elke ronde zal moeten aanvallen. Omdat clean rondjes rijden niet de snelste manier is om op het circuit in Shanghai te racen. De coureur van Force India bezorgde het team afgelopen weekeinde in Bahrein zijn eerste punt van het seizoen, maar nog belangrijker was dat de Franse rijder de vooruitgang van zijn VJ-11 in Sakhir onderstreepte.

Force India Grand Prix China Esteban Ocon


"Een punt in Bahrein was een mooie beloning na een echt intens weekend. We hebben enorm veel geleerd en met de auto hebben we een stap voorwaarts gezet", zei Ocon in de voorbeschouwing van het team op de Grand Prix van China. "Ik genoot van de race omdat ik een paar goede gevechten had en even niet kon ontspannen. Het voelt altijd geweldig als je iemand inhaalt in de laatste ronden, vooral wanneer het je in de punten helpt."

"Ik heb tot nu toe maar één keer in Shanghai gereden, maar de race van vorig jaar was een goede ervaring. De fans zijn fantastisch en zij steunen alle coureurs", zei hij. "Het is een moeilijk circuit, zoals ik vorig jaar heb gemerkt, met een aantal ongebruikelijke bochten. Het is er niet gemakkelijk de perfecte ronde te rijden.

"Je moet de ronde echt aanvallen, in plaats van netjes te rijden, en je moet de kerbs gebruiken. Inhalen is mogelijk, maar nog steeds moeilijk. Het geheim van snel zijn in Shanghai is hetzelfde als waar dan ook. Het gaat over het opbouwen van je vertrouwen met de auto doorheen alle sessies."

"De balans van de auto was vrij goed in Bahrein en ik voel me er comfortabel in. Als we gewoon een beetje meer snelheid vinden kunnen we consequent Q3 halen en racen voor punten. Er komen meer updates naar de auto dus het wordt weer een drukke vrijdag."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS