Formule 1

Christian Horner waarschuwt opnieuw: "Blijf af van onze coureurs! Wij hebben geïnvesteerd"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 december 2016 11:13

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing discussieert over wie Nico Rosberg kan vervangen bij het Mercedes AMG Petronas F1 Team. Horner heeft al benadrukt dat Mercedes af moet blijven van zijn Red Bull-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo, maar ook van Carlos Sainz die onder contract staat bij satelliet team Scuderia Toro Rosso. Mercedes is driftig op zoek naar een nieuwe teamgenoot voor Lewis Hamilton nadat Rosberg vijf dagen na het behalen van zijn Formule 1 wereldtitel de brui er aan gaf.


De kampioen bij de constructeurs spreidt zijn net zo wijd mogelijk uit. Red Bull coureurs, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, en Carlos Sainz van Toro Rosso worden regelmatig gelinkt aan de positie voor het gewilde stoeltje bij Mercedes. Maar Horner was snel om de geruchten, dat hij wel zou toestaan zijn rivalen met een van zijn coureurs ervandoor konden gaan, de kop in te drukken.

"Waarom zouden we dat doen, ze hebben allemaal een lange termijn contract", verklaarde Horner in een interview met de BBC. "Sainz is een Red Bull-coureur en doet het hartstikke goed. We hebben in hem geïnvesteerd. Hij is een aanwinst, die geef je niet weg aan je grootste tegenstander."

Williams Martini Racing F1-coureur Valtteri Bottas is op het moment de grootste favoriet in de stoelendans. Mercedes schijnt al een bod van bijna €6 miljoen te hebben uitgebracht, maar dat is afgeslagen. Pascal Wehrlein die in seizoen 2016 bij Manor Racing reed zou ook in de race zijn voor het stoeltje, ondanks zorgen over zijn ietwat teleurstellend debuutseizoen in de F1. De jonge Duitser wordt verdedigd door Horner: "Bottas of Wehrlein beide zijn capabel genoeg om vooraan te strijden, maar dat weet je pas als je ze een kans geeft, dat hebben we met Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo ook gedaan. Een hoop mensen zeiden toen, neem Kimi Raikkonen, wij kozen voor Ricciardo, maar totdat je ze een kans geeft weet je nooit of ze uit het juiste hout gesneden zijn." /Door Mitchell Koolen



Heeft u een eigen zaak? F1 met Max Verstappen en meer internet zakelijk wegboeken: Ziggo Zakelijk Direct Advies

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS