Formule 1

Christian Horner verwacht dat Max Verstappen na zomerpauze terugslaat: "Ongelukkig"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2017 10:18 • Print artikel

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat Max Verstappen na de zomerpauze terugslaat. De Nederlander pakte slechts één F1-podium in de eerste elf races en viel vijf keer uit. De negentienjarige coureur werd geplaagd door een mix van problemen met de auto en incidenten op de baan. Het zorgde ervoor dat hij zo’n vijftig punten achter teamgenoot Daniel Ricciardo staat, terwijl hij vaak sneller was dan de Australiër. Horner heeft er vertrouwen in dat Verstappen in de tweede helft van het seizoen zijn ware aard kan laten zien. De eerste race na de zomerstop is zijn 'thuisrace' op het circuit van Spa-Francorchamps.

Red Bull Racing Max Verstappen F1

“Hij was ongelofelijk ongelukkig tot Silverstone, omdat hij op zo’n hoog niveau gereden heeft”, zegt de Brit tegen Crash.net. “Om uit de race genomen te worden in Barcelona, zonder een fout van hemzelf, om motorproblemen in Montreal en Baku te hebben gehad, waar hij zeker in een positie was om op het podium te finishen als hij de Grand Prix niet al gewonnen had, is enorm frustrerend. Maar hij is er ongelofelijk goed mee omgegaan en ik ben er zeker van dat hij na de zomerpauze een sterke tweede helft van het jaar gaat hebben.”

Nog maar 1 dag voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Ben je op vakantie? Geen probleem! Toch meespelen? Check HIER vrijblijvend de informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS