Formule 1

Christian Horner en Daniel Ricciardo over grid girls: "Vrouwen spelen een belangrijke rol in de sport"

Uitgegeven door Bart • 16 december 2017 15:14 • Print artikel

Liberty Media twijfelt over het blijven inzetten van grid girls in de Formule 1. Bij het team van Red Bull zijn ze duidelijk over de inzet van de promotiedames. "Ik zie geen negatieve kanten", zegt Daniel Ricciardo tegen de BBC. "Ik vind ze 'pretty cool' en het is maar net waar je mee opgroeit. Ik zag ze al als kind. Het is een onderdeel van de sport." Ook Max Verstappen gaf al aan dat hij een voorstander van vrouwelijk schoon op de startgrid is.

Daniel Ricciardo


Teambaas Christian Horner denkt dat je het in deze moderne wereld nooit voor iedereen goed kunt doen. "We hebben grid boys gehad en dat werd bekritiseerd. We hebben kinderen gehad en dat leidde ook tot kritiek. We leven in een moderne wereld en dan zul je overal voor open moeten staan."

Horner is getrouwd met ex-Spice Girl Geri Halliwell en gebruikt een term van de voormalig band. "Girl power is sterk aanwezig in de Formule 1. Vrouwen spelen een belangrijke rol in de sport. Bij Red Bull hebben we veel vrouwen op hoge posities en zij doen het fantastisch. Kijk naar iemand als Claire Williams. Zij is moeder en combineert dat bij het leiden van het Williams-team."

Vergeet hem niet! Dé oudejaarsknaller van de Staatsloterij

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS