Formule 1

Christian Horner: "De winst in Mexico rechtvaardigt nieuwe contract Max Verstappen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 oktober 2017 07:33

MEXICO-STAD - Max Verstappens optreden tijdens de Grand Prix van Mexico was genoeg om zijn nieuwe contract bij Red Bull te rechtvaardigen. Dat zegt teambaas Christian Horner. Verstappen domineerde de race door Sebastian Vettel en Lewis Hamilton te verslaan in de strijd om de leiding in de race in de tweede bocht van de eerste ronde. Terwijl de Ferrari en Mercedes in de derde bocht tegen hem aan botsten, leidde hij 71 ronden voordat hij de lijn passeerde voor zijn derde overwinning in zijn Formule 1-carrière.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Mexico


De overwinning komt slechts één week nadat Red Bull Verstappen tot het einde van het seizoen had vastgelegd. "Het rechtvaardigt waarom we de relatie met hem wilden verlengen, maar het was waarschijnlijk zijn meest eenvoudige race ooit met dit team," zei hij. "De grote uitdaging tijdens de race was om hem te vertragen, niet om hem te versnellen, wat zeer ongebruikelijk is!

"Ik denk dat hij een beetje verveeld raakte. We bleven proberen hem te vertragen en hij raakte een beetje gefrustreerd omdat hij niet langzamer kon gaan. Hij houdt van wiel-tot-wiel racen en dat deed hij in de eerste twee bochten. Na de kwalificatie kon je zien hij naar deze baan om te winnen, meer dan welke andere coureur dan ook."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS