Formule 1

Caterham F1 mag in 2015 met de 2014-bolide van start: "In gesprek met partijen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 december 2014 17:31

Het Caterham F1 Team lijkt na haar terugkeer in Abu Dhabi uit de as te herrijzen. Inmiddels heeft de Formule 1 Commissie het achterhoedeteam uit Leafield toestemming gegeven om in 2015 met de auto van dit jaar aan de start te komen.


Door deze regeling hebben potentiële kopers geen zorgen over de ontwikkeling van de auto voor 2015. Het lijkt er op dat de World Motor Sport Council deze week alles op groen zet voor Caterham. Finbarr O’Connell laat tegen over Sky Sports F1 weten: “De Formule 1 Commissie en de internationale autosportbond de FIA waren het met ons eens dat het de zwakkere teams helpt als ze in 2015 mogen beginnen met de auto van 2014. Dat geeft de renstal meer tijd en opties. Dat is in het belang van de partijen waarmee ik in gesprek ben. Het geeft ze de keuze en een makkelijkere route naar het Formule 1-seizoen, wanneer ze daarvoor kiezen.”

De curator wil zo snel mogelijk duidelijkheid geven over de toekomst van het team: “Voor de kerst is ideaal. De toestemming om in 2015 gebruik te maken van de 2014-auto is noodzakelijk om het snel af te handelen, hoe eerder, hoe beter. Het is geen gemakkelijke beslissing, het runnen van een F1-team gaat met hoge kosten. Ik praat met een aantal partijen en hopelijk hapt er een toe.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS