Formule 1

Carlos Sainz: "Zo lang ik mij kan herinneren, ben ik een McLaren-fan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 augustus 2018 09:45

Na Toro Rosso en Renault rijdt Carlos Sainz volgend jaar voor McLaren. Bij het illustere Formule 1-team gaat de Spanjaard zijn landgenoot Fernando Alonso vervangen. Daarmee heeft de coureur na de aankondiging van de komst van Daniel Ricciardo bij Renault weer een plekje in de hoogste klasse van de autosport te pakken.

Carlos Sainz


"Ik ben blij dat ik eindelijk kan bevestigen dat ik vanaf 2019 een McLaren-coureur ben", zegt de Spanjaard. "Het is iets waar ik al een tijdje naar uitkijk en ik ben blij met dit volgende hoofdstuk in mijn carrière."

"Ik ben al zolang ik mij kan herinneren een McLaren-fan", vervolgt Sainz. "Het is een fantastische naam in de sport met een ongelofelijke erelijst en de lijst met coureurs die voor McLaren hebben geracet, behoren tot de helden van de Formule 1. Fernando is er daar natuurlijk een van. Het is mooi dat ik van de volgende generatie Spaanse coureurs zijn stoeltje bij McLaren mag overnemen."

De teamgenoot van Sainz voor volgend jaar is nog niet bekend. Stoffel Vandoorne moet zich in de komende periode gaan bewijzen om zijn stoeltje te behouden, want de protegé van McLaren-directeur Zak Brown Lando Norris staat al op de deur te bonken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS