Formule 1

Carlos Sainz trekt het boetekleed aan! Was de Spanjaard er in zijn gedachten wel helemaal bij?

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2017 10:03 • Print artikel

Vlak voor de Grand Prix van Japan kreeg Carlos Sainz te horen dat hij zijn laatste race voor Toro Rosso reed en vanaf de race in Austin onderdeel uitmaakt van Renault. De Spaanse Formule 1-coureur kon het team dat hem samen met Max Verstappen in de Formule 1 liet debuteren geen passend afscheid geven. In de trainingen bezorgde Sainz zijn team al een hoop werk, door te crassen en de race eindigde al door een spin in de openingsronde van de race in Suzuka.

Carlos Sainz

“Ik ben zeker niet blij en het is een trieste manier om te eindigen”, vertelt de Spanjaard tegen ESPN over zijn laatste race voor het team uit Faenza. “Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen, omdat het geen ideale manier was om een erg mooi verhaal te beëindigen. Maar ik moet het positieve van de afgelopen drie jaar behouden, niet vanwege de laatste race dat ik triest weg ga. Het is belangrijk om extreem trots te zijn op wat we samen in deze drie seizoenen bereikt hebben en ik laat een grote groep mensen achter me, fantastische mensen, fantastische professionals, fanatische vrienden.”

De crash van de Spanjaard kwam doordat hij veel risico’s nam om snel op te klimmen. “Ik startte op de zachte band”, legde de Toro Rosso-coureur uit. “Dat geeft je duidelijk wat minder grip en ik verwachtte dat we plekken gingen winnen bij de start. Het was een 1 stopsrace zonder dat er veel ging gebeuren. Ik probeerde om het risico te nemen, normaal werkt het, maar dat deed het niet. Ik ging buitenom in bocht 6 en vond veel meer stof en vuil dan ik verwacht had. Ik brak weg en verloor de auto. Niets om spijt van te hebben, ik wilde te veel doen in deze laatste race voor het team. Ik moest het risico bij de start nemen en het werkte niet.”

Alleen vandaag nog! Vergeet de trekking van de Staatsloterij niet, heb je al een lot? Al eens gedacht aan automatisch meespelen? Kijk HIER voor alle info.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS