Formule 1

Carlos Sainz stond al lange tijd op de radar bij Renault: "Ik wil Helmut Marko bedanken..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 september 2017 18:52 • Print artikel

SINGAPORE - Carlos Sainz maakt volgend jaar de overstap van Toro Rosso naar het Formule 1-team van Renault. De coureur wordt door Red Bull uitgeleend, in ruil voor de afkoop van het motorencontract. De Spanjaard neemt volgend jaar naast Nico Hülkenberg plaats.

Formule 1 2017 Carlos Sainz


“Carlos Sainz is een veelbelovend coureur die al lange tijd op onze radar staat”, zegt teammanager Cyril Abiteboul. “Vooral na zijn succes in de Renault Junior-formules. Het is positief nieuws voor ons dat wij in staat zijn om Carlos voor 2018 te bevestigen. Deze keuze staat in goede lijn met onze middellange strategische plannen.”

“We hebben het gevoel dat Nico en Carlos elkaar op en naast de baan aanvullen en de combinatie moet ons helpen stappen naar voren op de grid te maken. Ik wil Helmut Marko (adviseur van Red Bull, red.) danken om Carlos voor deze periode aan ons te lenen. We moeten Jolyon danken voor zijn doorlopende harde werk met het team en zijn inspanningen in de afgelopen twee seizoenen. Hij is een toegewijde coureur en we wensen hem het beste in de volgende stappen van zijn carrière.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS