Formule 1

Carlos Sainz dekt zich in en verwacht Hulkenberg niet zomaar te verslaan: "Hij heeft al 16 races"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2017 14:48 • Print artikel

Opeens was daar afgelopen weekend onverwacht de aankondiging in Japan. Jolyon Palmer maakte via Instagram bekend dat hij zijn laatste race reed voor Renault. Daarmee kwam de weg vrij voor Carlos Sainz om de stap te maken van Toro Rosso naar het team uit Enstone. Dat terwijl de Spanjaard eerder uitspraken deed, dat hij graag tot het einde van het jaar bij het kleine team uit Faenza bleef om zo fris te starten bij het Franse team. Bij Renault moet de Spaanse Formule 1-coureur het op gaan nemen tegen de hoog aangeschreven Nico Hulkenberg, dus het conservatisme van Sainz is begrijpelijk.

Carlos Sainz

“Ik had het niet erg gevonden om het seizoen bij Toro Rosso te eindigen”, vertelt Sainz tegen Auto Motor und Sport. “Maar de vroege start kan erg belangrijk zijn. Het geeft me een extra kans om alles in het team te leren kennen en me aan te passen aan de auto. Deze vier races helpen me voor volgend jaar. En als ik wat punten binnenhaal voor het team, zou dat fantastisch zijn.”

Wat betreft het verslaan van zijn nieuwe teamgenoot Hulkenberg is de Spanjaard bescheiden. “Hij heeft al 16 races gedaan met een auto die ik nooit gereden heb”, zegt Sainz. “Het gaat wat tijd kosten om me aan te passen. Natuurlijk is mijn doel om zo snel als mogelijk op zijn snelheid te zitten. Maar dat gaat niet automatisch. Je moet er hard voor werken. Het gaat om het analyseren van de data en te leren hoe je met de auto moet omgaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS