Formule 1

'Buschauffeur' Robert Kubica geen fan van F1 2018: "Huidige Formule 1-auto rijdt als een bus"

Uitgegeven door Bart • 8 maart 2018 19:00 • Print artikel

Robert Kubica is geen fan van de huidige auto's in de Formule 1. De Pool zegt in een interview met het Duitse Auto, Motor und Sport dat de bolides nodig op dieet moeten. "Het gewicht viel me als eerste op. De auto's zijn zeker zestig kilo te zwaar. In de langzame bochten voelt het alsof je in een bus rijdt."

Robert Kubica


De reservecoureur van Williams vergelijkt de auto's met die van tien jaar geleden toen hij uitkwam voor BMW Sauber en Renault. "Destijds wogen ze 605 kilo met 50 kilo ballast aan boord. De banden gingen minder lang mee, waardoor je de hele race kon aanvallen."

Door de zwaardere auto's is het volgens Kubica lastig inhalen. "Voor de buitenwereld lijkt het dat alle coureurs in hun eentje rijden. Iedereen houdt afstand om oververhitting te voorkomen. Het is onmogelijk om alles in de gaten te houden. Als het gewicht naar beneden gaat, lossen bepaalde problemen zich vanzelf op."

Kubica is ook geen fan van de continue stroom van informatie aan de coureurs. "Dat was vroeger veel minder. De coureurs zijn lui geworden. Ik zie geen reden waarom een coureur instructies vanuit de pits nodig heeft."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS